Kink i nakken / Torticollis

I dette innlegget vil jeg gi deg svar på hvordan du kan bli kvitt kink i nakken på egenhånd - gi deg et gratis treningsprogram, definere kink i nakken, svare på om det er farlig, hvor lenge det varer, samt gi deg innblikk i hva jeg, som kiropraktor kan hjelpe med hvis det ikke går over i løpet av kort tid.

Hva er en kink i nakken?

Kink i nakken er også kjent som akutt torticollis på fagspråket, det kan være en relativt smertefull tilstand der nakken blir sittende fastlåst i en skjev stilling.


 

Kink i nakken

Symptomer på kink i nakken: Akutt låst eller stiv nakke. Du holder ofte hodet i en spesifikk posisjon for å unngå smerte. Smertene kan i noen tilfeller strekke seg fra nakken og nedover armen. Kjenner du deg igjen?

Hvor lenge varer en kink i nakken?

Noen blir bra i løpet av noen dager, men hos andre varer det i uker til måneder. Det pasientene mine i Oslo forteller er at de fleste blir verre de to første dagene, for å så bli bedre igjen, så har du noen - hvor den ikke ser ut til å slippe med det første.

 

Er det farlig?

Nei. En kink i nakken er ikke farlig, det kan virke slik på grunn av den uutholdelige smerten, men er altså ingenting å uroe seg for.

 

Hvordan blir du kvitt kinken i nakken?

Vil du ha gratis øvelser og tips for å bli kvitt kink i nakken? Målet med øvelsene du snart skal få er å gi smertelindring, øke bevegelighet og blodsirkulasjon i området, dette kan føre at du blir kvitt kinken i nakken. Tips: Forsøk å lukke øynene, ta dype pust og slapp mest mulig av når du gjør øvelsene. Det kan høres litt rart ut, men jeg vil du skal prøve å se for deg at kinken i nakken slapper av, og til slutt slipper tak. Jeg har skrevet opp forslag til hvor ofte du skal gjøre øvelsene, antall set og repetisjoner.

 

Før du går i gang er det helt avgjørende at du husker å lytte til kroppen når du gjør øvelsene. Det er helt essensielt og bør huskes på uansett hvilket sted i kroppen du har smerter.

 

 

Øvelsene skal ikke gjøre vondt verre! Føler du at noen av øvelsene forverrer smertene, skal du unngå denne øvelsen. Naviger etter din smerteskala fra 0 - 10. 10 er like smertefullt som å holde armen på en varm kokeplate, 0 er ingen smerte. Du kan ligge på et sted i mellom 0-4 i smerte på skalaen, helst ikke høyere.

 

Et annet tips er å ise ned nakken. Legg et tynt håndkle eller en klut i mellom isposen og huden for å unngå frostskader. Hold isen pålagt i ca 10-15min. Dette kan du gjøre flere ganger om dagen med minimum 1 times mellomrom. Det er mange av kundene mine som rapporterer om at det hjelper med å bli kvitt kinken i nakken raskere.

 

Kiropraktorbehandling for kink i nakken

Lauren tilbyr kiropraktisk behandling for kink i nakken hvis det skulle være behov for det.

God bedring og lykke til!

Gratis øvelser for kink i nakken
Send inn din E-post for å laste ned

Om Klinikken

Lauren Emily kiropraktikk er en kiropraktor klinikk i oslo sentrum drevet av Dr. Lauren Emily. DC. Hun brenner for yrket og har som mål å hjelpe deg ut av smerten tilbake til full funksjon. Om du ser etter en kiropraktor i Oslo, hjelper Lauren deg gjerne.

Visste du at en kiropraktor er primærkontakt for muskel og skjelettlidelser? Det vil si at du ikke trenger henvisning for å komme til oss. Kiropraktoren kan sykemelde, skrive henvisninger til spesialister samt henvise deg til billeddiagnostikk.

Les mer

Usikker på om vi kan hjelpe?

Er du usikker på om vi kan hjelpe deg? Ring oss eller chat med oss, så skal kiropraktoren svare så godt hun kan.  

Oslo sentrum

Kiropraktorklinikken ligger ved Grensen 9A i Oslo sentrum, noen få minutters gange fra Stortinget og Nationaltheatret. For å komme inn til oss ringer du på "Dylan studio", går opp trappen og til venstre. 

Kommer du utenbys fra anbefaler vi deg å finne nærmeste Tbane stasjon i Oslo og ta banen til enten stortinget eller nationaltheatret. Det er kort gåavstand fra begge stopp

Lauren Emily Kiropraktikk

Grensen 9A
0159 Oslo

kiropraktor oslo reviews.png

Finner du ikke en tid som passer? Ring eller chat for raskt svar. Du kan også sende inn et kontaktskjema så skal vi prøve å finne en løsning

Vi har telefonvakt fra mandag til fredag 08.00 - 20.00
Telefonvakt på Lørdag og søndag fra 08.00 - 14.00
Tar vi ikke telefonen? Legg igjen en bekjed, vi ringer deg opp igjen.

Vi følger Covid-19 retningslinjer

Gebyrfri avbestilling må skje senest 24 timer før din neste avtale

  • Facebook
  • Instagram