Kiropraktor for Gravide

Kan gravide kvinner sammenliknes med formel 1 førere? 

Formel 1 førere har ofte et team bak seg på mer enn 1000 mennesker.  Formel 1 er komplekst, men fortsatt mye mindre komplekst enn hva en kvinne skal igjennom under graviditeten.

Om en formel 1 bil skal kjøre på sitt potensiale trengs det blant annet å skiftes dekk ca hver 7 runde. Jeg liker å se på kiropraktorene som de som skifter dekk og gjør små justeringer for at bilen (les: kvinnen) skal yte sitt beste, både under og etter graviditeten.

Hva skjer med din kropp under graviditeten?

Det å bli gravid er en fantastisk ting. Om du som leser dette nå er gravid, ønsker jeg å gratulere deg. Det at du nå er i full gang med å sette liv til verden er en fin start på et vidunderlig nytt kapittel i livet ditt.

Graviditeten er fantastisk på flere områder men fører ofte med seg mange uforutsette utfordringer.
Kroppen din vil oppleve fysiske og hormonelle endringer som vil føre til store endringer i muskel og skjelettsystemet ditt.

Hormonutskillelser, holdningsendringer, ryggsmerter, nakkesmerter, skuldersmerter løsere ligamenter og muskler samt lavere immunfunksjon er blant tingene du kan oppleve og som kan ha stor innvirkning på helsen din. 


Gravid sammenlikning.png
kiropraktor, gravid.png

Gå til kiropraktor under graviditeten?

gravide og glade.png

I hovedsak vil oppfølging av kiropraktor for gravide hjelpe med å lette smerter og ubehag i korsrygg, nakke og skuldre. Selv om dette er hovedårsakene til at gravide går til kiropraktor er det mange andre fordeler ved å la en kiropraktor følge deg under graviditeten. Her er mine topp 3:

 

1: Medisinfri smertelindring

Smertestillende medikamenter reduseres eller unngås helt, da utsetter man ikke babyen for unødvendige potensielle skader.
 

2: Bedre immunforsvar

Graviditeten er kjent for å senke kvinnens immunforsvar. Dette kan gjøre deg mer utsatt for forkjølelser og forskjellige typer influensa. Det er flere studier som viser at immunforsvaret under graviditeten kan forbedres markant ved å gå til en kiropraktor.

3: Sterke og bedre kontroll på muskler under fødsel

Når pelvic floor musklene er avslappet øker det sjansene for en naturlig fødsel. En del av oppfølging av kiropraktor innebærer “kursing” i hvordan man styrker og kontrollerer disse essensielle musklene.

Mitt tips til deg:

Om du opplever smerter og komplikasjoner under eller etter graviditeten er det essensielt at du får redusert smerten. Det å “manne seg opp” vil føre til unødvendig stress for deg og babyen og bør unngås. Smertestillende medikamenter skal også unngås under graviditeten, spesielt hvis trygge og effektive behandlingsalternativer kan erstatte disse.

 

Jeg hører at kvinner ofte blir fortalt at smerter er en del av graviditeten og at den vil slippe tak etter man har født. Det stemmer nødvendigvis ikke. Studier viser at hos 75% fortsetter ryggsmertene lenge etter man har født, med mindre man tar forholdsregler under graviditeten.


 

Er kiropraktor for gravide trygt?

Det er ikke uvanlig at vi får spørsmål om det er trygt å få behandling når man er gravid. Som all kiropraktisk behandling vi utfører, er kiropraktikk for gravide rolig, trygg og naturlig. Lauren har flere års erfaring og kursing innen behandling av gravide og spedbarn. Hun har stor forståelse for smertene som oppstår, hvorfor de oppstår og hvordan hun kan bedre de. Hun tilbyr også skreddersydde treningsprogram for gravide hvis behovet er tilstede. 

Behandling for gravide

Forebygging av rygg- og bekkenplager
Bryst- og pustesmerter

Bekkenløsning

Bekkenlåsning
Nummenhet i armer
Vondt mellom skulderbladene
Symfysesmerter (foran i bekkenet
Hodepine
Halebensmerter
Ekstrem svangerskapskvalme

Hvor ofte går gravide til kiropraktor?

Det kommer veldig an på. Det er ikke uvanlig å se kiropraktoren din flere ganger i mnd under hele svangerskapet. Dette er dog veldig individuelt, noen ser kiropraktoren ofte, andre ikke - alt avhengig av smertebildet og funksjonen.

Hvordan behandler kiropraktoren gravide?